beamer,plaatje,foto,BEAMER

Beamer nodig. Info voor het huren van een beamer voor 1 dag !

Op deze site is wat info voor u verzameld.

Share


Wellicht is er iets voor u bij!
Een beamer of videoprojector is een digitale projector voor video- of computerbeelden.Het apparaat kan worden gezien als de digitale vervanger van de diaprojector, de epidiascoop en de overheadprojector.Op de plaats waar in een diaprojector het diapositief zich bevindt (tussen lamp en projectielens dus) bevindt zich in de beamer een klein LCD (Liquid Crystal Display), voorzien van een raster in de drie basiskleuren rood, groen en blauw.

Door computermatige aansturing van de elementjes in dit kleine scherm wordt een transparant en dus projecteerbaar kleurenbeeld gegenereerd.Duurdere beamers werken met drie LCD's, voor elke basiskleur één. De beelden worden bij de projectie tot één kleurenbeeld gemengd.Een ander type beamer werkt niet met een LCD, maar met een DMD (Digital Micromirror Device), een chip waarop zich honderdduizenden microscopisch kleine spiegeltjes bevinden.

Door deze spiegeltjes individueel te laten kantelen kan via reflectie van het lamplicht een beeld worden verkregen.

De kleuren komen tot stand doordat het beeld wordt geprojecteerd via een kleurenwiel dat in hoog tempo achtereenvolgens voor rode, groene en blauwe kleuring van de lichtbundel zorgt.

Dit type projector bestaat ook in (zeer kostbare) uitvoeringen met drie DMD's met elk een eigen kleurenfilter, dus zonder kleurenwiel.Beamer vergelijk
Beamer vergelijken
Beamer vergelijking
Beamer kopen?
Beamer Merken?
Beamer huren?

Beamer nodig. Info voor het huren van een beamer voor 1 dag !eXTReMe Tracker